HobbyCenter - A kreatív ötlettár.A kreatív ötlettár.

Méhviaszgyertyák

Mehviaszgyertya

 

 

Hozzávalók:Mehviaszgyertya

Különböző színű méhviaszlapok
Gyertyakanóc


 

Eszközök:                                 

Kés
Vonalzó

A méhviasz gyertyák elkészítése:

1.    A gyertyánk nagyságának megfelelően méretre vágjuk a méhviaszlapokat vonalzó és kés segítségével. A méhviaszlapok alá egy vágódeszkát helyezünk, és azon vágjuk fel. Ne vágjuk a lapokat ollóval, mivel a viasz ráragad az olló élére és nagyon nehéz letisztítani.

Mehviaszgyertya

2.    Négyzetlapot, illetve háromszöget is vághatunk, így különböző formájú gyertyát kapunk.

Mehviaszgyertya

3.    Méretre vágjuk a gyertyakanócot, 5mm-rel hosszabb legyen, mint a viaszlapunk. A méhviaszlap egyenes oldalára fektetjük a gyertyakanócot és jó szorosan rányomkodjuk a kanóc köré a viaszlap szélét.

Mehviaszgyertya

4.    Jó szorosan feltekerjük a viaszlapot a kanóc köré. Figyeljünk, hogy a rétegek pontosan egymásra kerüljenek, így egyenes lesz a gyertya alja.

Mehviaszgyertya

5.    Ha feltekertük a gyertyákat a viaszlap peremét ujjunkkal nyomkodjuk rá a gyertya felületére, ne nyomjuk el a gyertya formáját.

Mehviaszgyertya

 

Ötletek a gyertyák felhasználásához:

Az így elkészített gyertyákból készíthetünk asztali díszt, de ajándéknak is kiváló. Asztali dísz készítésénél a gyertyákat beleállítjuk egy kistányérba, majd fenyő-, illetve tujaágakat rendezünk köré. Díszíthetjük még fenyőtobozzal, piros fagyönggyel.


MehviaszgyertyaMehviaszgyertya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ajándékozzuk a gyertyákat, akkor készítsünk hozzá illő csomagolást is. Rafiával átkötjük a gyertyákat, masnit kötünk rá. Süteményszaggató formák segítségével kivágjuk a formákat a színes méhviaszlapokból. A formákat kettesével összenyomkodva felragasztjuk a masni rafia végeire. Zöld tuja,- vagy fenyőággal díszítjük. Így szerezhetünk szeretteinknek boldog ünnepeket.

Mehviaszgyertya

Vissza a Karácsonyi ötlettárba (2011)

Tovább az Adventi ötletbörzéhez (2010)

AddThis Social Bookmark Button

Kommentek:

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


---------------------------------------
 

Hírlevél feliratkozás.

Írd be az e-mail címed: