HobbyCenter - A kreatív ötlettár.A kreatív ötlettár.

Szív alakú karácsonyi doboz

Sziv alaku karacsonyi doboz

 

 

Hozzávalók:

Sziv alaku karacsonyi doboz

Szív alakú papírdoboz
Tört fehér akril festék
Repesztő lakk
Borostyán és karácsonyi mintás szalvéta
Decoupage vagy tapétaragasztó


 

Eszközök: Sziv alaku karacsonyi doboz

Olló
Ecsetek
Papírtörlő

 

Szív alakú karácsonyi doboz díszítése:

1.    Krémszínű akrilfestékkel alapozzuk le a doboz külső oldalát. Figyeljünk, hogy ne áztassuk nagyon el a papírt, mert eldeformálódik a doboz formája. Az akril festéket ne hígítsuk meg vízzel, hanem a tubusból gyors ecsetmozdulatokkal vigyük fel a festéket a felületre.

Sziv alaku karacsonyi doboz

2.    Száradás után a doboz aljának alsó részére és a doboztetőre felragasztjuk decoupage- vagy tapétaragasztó segítségével a szalvétából kivágott borostyán és fenyő mintákat. A szalvéta két alsó rétegét eltávolítjuk, a továbbiakban csak a felső, színes réteggel dolgozunk.

3.    Ragasztáshoz használhatunk decoupage ragasztót, de költségkímélőbb megoldás, ha tapétaragasztót használunk. A vásárolt ragasztót tejfölsűrűségűre keverjük.

4.    Figyeljünk arra, hogy csak a minta nagyságával megegyező felületet kenjünk be ragasztóval, és egyenletesen dolgozzunk! A szalvéta egyik oldalát rárakjuk a beragasztózott felületre, és fokozatosan fektetjük rá a szalvéta további részét. Ha felragasztottuk a mintát, a minta felületét is átkenjük ragasztóval a minta közepétől kifelé haladva. A gyűrődéseket ujjunkkal elsimítjuk. Óvatosan dolgozzunk, nehogy a szalvéta elszakadjon!

Sziv alaku karacsonyi doboz

5.    Repesztő lakkal kenjük le a doboz külső felületét a vásárolt lakk leírása szerint. Általában a repesztő lakkok kétkomponensűek, így a kétféle lakkot más időközönként kell a felületre felkenni.

6.    Ha már látszódnak a felületen a repedések, akkor sötétzöld festéket dörzsöljünk be a repedések közé. Zöld színű akrilfestékhez pár csepp étolajat adunk, és alaposan összekeverjük egy ecsettel. (Ne ijedjünk meg, ha az olaj összekapja a festéket.)

Sziv alaku karacsonyi doboz

7.     Egy kis felületet lefestünk az olajos zöld festékkel, majd egy puha ronggyal letöröljük a festéket a felületről. Így a zöld festék befolyik a repedésekbe. Az egész felülettel ugyanígy járunk el, ügyelve arra, hogy a felületről mindig letöröljük a festéket.

Sziv alaku karacsonyi doboz

8.    Figyeljünk arra, hogy csak a minták között lévő felületbe dörzsöljük bele a zöld festéket, különben nagyon sötét lesz a felület.

Sziv alaku karacsonyi doboz

Vissza a Karácsonyi ötlettárba (2011)

Tovább az Adventi ötletbörzéhez (2010)

AddThis Social Bookmark Button

Kommentek:

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


---------------------------------------
 

Hírlevél feliratkozás.

Írd be az e-mail címed: