HobbyCenter - A kreatív ötlettár.A kreatív ötlettár.

Kreatív nyár Textildecoupage

 

Hozzávalók:Kreatív nyár Textildecoupage

Világos színű póló
Színes szalvéták
Textil decopuage

 

 

Eszközök:

Olló
Ecset

A napocskás póló elkészítése:

1. Kivágjuk a szalvétából az általunk választott mintát, lehúzzuk a szalvéta rétegeit. Csak a legfelső mintás réteggel fogunk dolgozni. Tegyünk a pólóba egy nagyobb méretű fehér kartont, hogy ne ragasztózzuk össze a póló hátát.

Kreatív nyár Textildecoupage

2. Textil decoupage ragasztóval bekenjük a póló felületét a minta nagyságának megfelelően, és a szalvéta mintát óvatosan ráfektetjük az anyagra. A minta belsejétől kifelé haladva óvatosan rásimogatjuk az anyagra a mintát.

3. A minta felületét is átkenjük a ragasztóval.

4. Óvatosan húzzuk le a felragadt textilt a kartonról, majd egy széles vállfára akasszuk fel a trikót, míg teljesen megszárad a minta. Ügyeljünk hogy a póló eleje és háta ne érjen össze, mert  összeragadhat a két felület.

Kreatív nyár Textildecoupage

5. Ha megszáradt a mintánk, újra tegyünk a póló belsejébe egy kartonlapot és készítsük el a minta körül a díszítést. Ehhez használhatunk hőre puffadó festéket és csillámglittert is. A festékek használati utasítását olvassuk el és aszerint vigyük fel az anyagra.

Kreatív nyár Textildecoupage

6. Teljes száradás után - ez általában 24 óra - vékony selyempapíron keresztül vasaljuk át a mintát, így rögzíthetjük a mintákat. Az így kidíszített ruhadarabjainkat ezután csak kézzel mossuk és ne csavarjuk ki, hanem csak nyomkodással távolítsuk el belőle a vizet.

 

AddThis Social Bookmark Button

Kommentek:

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


---------------------------------------
 

Hírlevél feliratkozás.

Írd be az e-mail címed: