HobbyCenter - A kreatív ötlettár.A kreatív ötlettár.

Anyák napja

 

A só-liszt gyurma elkészítési módja:

20 dkg finomsó, 20 dkg finomliszt, 125 ml víz, 2 evőkanál étolaj

1.    Először keverjük össze a lisztet és a sót, majd felváltva adagoljuk hozzá a vizet és az olajat.
2.    Ezután kézzel jól gyúrjuk össze a masszát, és letakarva pihentessük 20 percig.
3.    A pihentetés után a gyurmánk rugalmas könnyen formázhatóvá válik, ha túl lágy, akkor lisztezzük meg a fatáblát, és azon gyúrjuk át addig, míg kellően jól formázhatóvá válik.
4.    Ha nagyon kiszárad a massza, és nehéz vele dolgozni, mivel porlik, akkor nedvesítsük meg a tenyerünket, és gyúrjuk át többször a gyurmát.
5.    Ha nem használjuk fel az összes alapanyagot, akkor Folpackba vagy nejlon zacskóba tekerve a hűtőszekrényben 3-4 napig is eltartható.
6.    Formázás közben mindig csak annyi mennyiséget vegyünk ki a csomagból, amennyit felhasználunk, mivel a levegőn gyorsan szárad, és a só szemcsék kicsapódnak a gyurma felületén.
 

Az anyák napi szív elkészítése:

1.    Maroknyi natúr színű só-liszt gyurmát fogunk, majd sodrófa segítségével 5mm vastagságúra nyújtjuk.

Anyák napja

2.    A szív alakú nyomóformával kivágjuk a szivet. Ha nincs ilyen formánk, akkor a sablont ráhelyezzük a kisodort masszára, és kés segítségével kivágjuk.

Anyák napja

3.    A kivágott szívformát sütőpapírra helyezzük, így könnyebb forgatni, amikor a díszítést készítjük.

4.    7 darab cseresznye nagyságú masszából két tenyerünk között golyót formálunk, majd az asztal lapján ellapítjuk, és megformázzuk belőle a virágot.

Anyák napja

5.    A virág egyes részeit víz segítségével felragasztjuk a már kivágott szív alapra.

Anyák napja

6.    Ha elkészültünk a ragasztással, akkor szívószál segítségével lyukat fúrunk a selyemszalagnak.

7.    Szárítjuk a levegőn, vagy sütőben kisütjük. Sütésnél figyeljünk, hogy a forma lapos, ezért könnyen megéghet.

8.    Sütés után selyemszalagot fűzünk a lyukba.

9.    Kicsi masnival díszíthetjük.

További só-liszt gyurma ötletek:

KreaTipp könyv: Só-liszt gyurma

AddThis Social Bookmark Button

Kommentek:

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


---------------------------------------
 

Hírlevél feliratkozás.

Írd be az e-mail címed: