HobbyCenter - A kreatív ötlettár.A kreatív ötlettár.

Minden fiú álma, hogy valamilyen filmhős jelmezébe bújjon. Az egyik ilyen nagy kedvenc Zorro figurája, ki a szegények, nők és a gyerekek jótevője. Íme, egy egyszerűen elkészíthető Zorro jelmez:

Farsang


 

Hozzávalók:Farsang

Fekete karton
Fekete-piros mintás szalag
Fekete háromszögletű kendő
Hobby ragasztó
Kétoldalú ragasztószalag

Eszközök:Farsang

Olló
Fehér tintatoll
Ceruza
Körző
Vonalzó

Kalap és maszk elkészítése

1.    Rajzoljunk a fekete kartonra egy ø 34cm kört, majd ennek a körnek a közepére rajzoljunk egy ø 18cm-es kört. (51-54cm nagyságú gyerekfejre jó ez a méret)

Farsang

2.    Olló segítségével vágjuk ki a köröket. A ø 18cm-es fekete kör lesz a kalap teteje, a ø 34cm fekete kör pedig a karimája.

3.    Rajzoljunk a fekete kartonra egy 13cmx58cm nagyságú téglalapot, olló segítségével vágjuk ki. A téglalap két hosszanti oldalán mérjünk be 2-2cm mindkét oldalon, majd rajzoljunk háromszögeket. Ez lesz a ragasztó csík, amivel összeillesztjük a kalap karimáját és fedelét.

Farsang

4.    Vágjuk ki a háromszögeket. A kivágás után a felső oldalon kifelé, míg az alsó oldalon befelé hajtsuk el a háromszögeket.

5.    Ragasszuk fel a fekete téglalapot kétoldalú ragasztó segítségével a karimára. Ha körbeértünk,akkor ragasszuk össze a téglalap egymásra fekvő oldalait hobby ragasztó segítségével.

Farsang

6.    Most a kalap teteje következik, kétoldalú ragasztószalagból levágott kis háromszögek segítségével ragasszuk meg. Célszerű ezt a fajta ragasztót használni, mivel gyorsan, jól ragad, és nem folyik ki a két papír között a felesleges ragasztó. Gyorsan és egyszerűen tudunk vele dolgozni.

Farsang

7.    Felragasztjuk a kész kalapra a fekete-piros mintás szalagot a képen látható módon.

8.    Felrajzolunk a fekete kartonra egy a kész kalap karimájával megegyező méretű kört.
(belső kör:ø 18cm, külső kör: ø 34cm) és kivágjuk.

9.    Levágunk a fekete-piros szalagból 2db kb.25cm hosszúságú darabot és kétoldalú ragasztó segítségével felragasztjuk a kalap belső felére, a karima széléhez. A kivágott fekete karimát ráragasztjuk a kalap alsó felére, ezzel megerősítjük a kalap karimáját és a szalag ragasztása sem látszik meg, mivel a két papír közé kerül. Ha nem tudtuk pontosan egyformára vágni a két kört, akkor olló segítségével igazítsuk ki.

Farsang

10.    Kössük rá gyermekünk fejére a fekete kendőt, de oly módon, hogy a szemét is bekötjük. Fehér zselés vagy tinta tollal óvatosan rajzoljuk meg a szemek helyét a kendőn, majd vágjuk ki.

Farsang

Fekete köpönyeg elkészítése:

A köpönyeg egy 1m x 1,3m fekete anyag, melynek rövidebb oldalát visszahajtjuk kb. 3cm nagyságban, levarrjuk és belefűzünk egy kb. 1m hosszúságú fekete zsinórt. A zsinór segítségével összeráncoljuk az anyagot és már kész.

Ha elkészítettük a kalapot és a maszkot, kezdődhet az öltözködés. Fekete zokni, fekete nadrág, fekete póló vagy ing, a piros szalagot vagy kendőt felkötjük a gyermek derekára, majd erre helyezzük a fekete bőrövet, amire előzőleg felfűztük a játék kard tartóját. A fekete maszk és a kalap következik a gyermek fejére, majd végül a fekete köpönyeg kerül a hátára. Ne feledkezzünk meg a fekete csizmáról, de egy fekete cipő is megfelelő az öltözékhez.

 

AddThis Social Bookmark Button

Kommentek:

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


---------------------------------------
 

Hírlevél feliratkozás.

Írd be az e-mail címed: